THE LAVERDA EXPERIENCE

Het legendarische motormerk Laverda was een van de meest populaire en begerenswaardige motoren uit de jaren zeventig. Slechts weinigen konden zich zo’n exclusieve en prijzige twin of driepitter permitteren waardoor het vaak bij dromen bleef.
En nu, veertig jaar later doet zich de unieke kans voor om alsnog kennis te maken met de mooiste en beste modellen die in het Italiaanse Breganze de Laverdafabriek verlieten.  
De ‘Laverda Experience,’ onderdeel van de Classic Bike Tours, heeft een schitterend kwartet Laverda’s voor u klaar staan om u alsnog te laten kennismaken met de bijzondere rijkwaliteiten van deze Italiaanse raspaardjes.  

U gaat op weg met een groepje gelijkgestemde motorrijders voor een prachtige toertocht van circa 180 km over de groene kronkelweggetjes door de bossen van de noord Veluwe en een heel stuk over de bochtige dijk langs de IJssel.  
Onderweg wisselen we van motor, zodat u ruim de gelegenheid heeft om met al onze Laverda’s kennis te maken. We maken een aantal stops om van motor te ruilen, ervaringen uit te wisselen en te lunchen. En dat alles voor een aantrekkelijke prijs van € 195,- Alles inbegrepen!

Om het overzichtelijk te houden rijden we bij voorkeur in kleine groepjes en meestal op de zaterdag. Bij een slechte weersverwachting kiezen we een alternatieve datum. 

Ons seizoen loopt van april t/m september. Andere dagen zijn mogelijk, maar alleen met minimaal 3 aanmeldingen tegelijk. 

Gun uzelf een dagje “ouderwets” motorplezier en boek de mooiste motortoertocht sinds veertig jaar! 

Onze Laverda’s
De Laverda Experience beschikt over een aantal klassieke Laverda’s uit het roemruchte Breganze tijdperk, dus de “echte.” De bekendste is de 750 SF3. Onze twin is helemaal origineel en in zijn laatste en beste uitvoering. 
De 1000 3CL is voorzien van het beroemde ‘180 graden’ blok waaraan deze driepitter zijn karakteristiek geluid dankt. Een machtige verschijning en ooit de snelste motor ter wereld. 
Onze 500 S is technisch gezien de meest geavanceerde  Laverda. Hij heeft vier kleppen per cilinder, elektronische ontsteking, balansas en 6 versnellingen. Helaas was hij (toen) veel duurder dan zijn concurrenten, maar dat maakt hem nu extra exclusief. Nog specialer is de Laverda 350. Hiervan verlieten er maar 3000 de fabriek en daarom is ons exemplaar een uiterst zeldzame verschijning. 
Al onze Laverda’s verkeren in topstaat.

De all in prijs voor het Laverda Experience arrangement bedraagt € 195,-
(inividuele boeking; 3 personen € 175 p.p.; v.a. 4 pers. € 160,- p.p.)